Project Description

Genius Loci – Landgoed De Tangh

Toen op 9 december 1920 de eerste grondkavel in een openbare verkoop door William Waller werd aangekocht was dit het startsein van een indrukwekkende krachttoer om het gebied in een aantrekkelijk buitenverblijf te transformeren. William Waller had vele jaren daarvoor al de potentie en de uniekheid van het Rhenense landschap verwoord. In een brief aan Constance Dijckmeester, zijn verloofde, beschreef William Waller in 1906 de omgeving van Rhenen: ‘De omstreken vind ik hier magnifique. Het is wel veel open heuvels en vergezichten, doch woest en onbeschaafd. Allemachtig schilderachtig’. Deze publicatie is een beschrijving over de ontstaansgeschiedenis van De Tangh met één overstijgend thema: de unieke plaats en locatie van het landgoed. In Genius Loci schrijven de auteurs over de vele aspecten van het landgoed, waar naast de geschiedenis ook het hedendaags gebruik aan bod komt.

In 2020 heeft Stichting In Arcadië in opdracht van Stef van Doesburg onderzoek gedaan naar o.a. de historische tuin- en parkaanleg van landgoed De Tangh en meegewerkt aan deze publicatie.

Het boek is in een kleine oplage in eigen beheer gedrukt en is niet te koop in de boekhandel. Een exemplaar kost €45,- excl. verzendkosten. Mocht u geïnteresseerd zijn in dit boek, dan kunt u per email contact opnemen met Stef van Doesburg: doesburg@greenfield.nl.

Opdrachtgever: Stef van Doesburg
Auteur: Stef van Doesburg, Ronald van Immerseel, Merel Haverman e.a.
Vormgever: Aukje Gorter
Uitgave: 2020